Rusça- Türkçe Çeviri

Rusça – Türkçe çeviri ihtiyaçlarınız için gerekli tüm bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.

rusya bayrağı

Rusça – Türkçe Çeviri Fiyatları

başlangıç fiyatı

Yeminli tercüme için ekstra ücret alınmaz.

1000 boşluksuz karakter ücretidir.

Noter onayı dahil değildir.

Rusça – Türkçe çeviri fiyatı 680 Türk Lirasından başlamaktadır. Çevirilerde sayfa hesabı yerine karakter ya da kelime hesabı kullanılmaktadır. ED Tercüme olarak çeviri birim fiyatımızı 1.000 boşluksuz karakter üzerinden belirliyoruz. Dilerseniz fikir vermesi açısından bunu bir örnek ile açıklayalım:

Diyelim ki elinizde bir nüfus kayıt örneği var ve bunun Türkçe dilinden Rusça diline tercüme edilmesini istiyorsunuz. Nüfus kayıt örneğiniz bir sayfa; ancak çeviri sonucunda toplam 2.500 karakter ortaya çıktı. Ne kadar tutacağını hesaplamak için formülümüz:

680 Türk Lirası x 2.500 / 1.000 boşluksuz karakter = 1.700 Türk Lirası

Yani çeviriniz 1 sayfa dahi olsa, içindeki karakter sayısı 1.000 boşluksuz karakterden fazla ise 680 Türk Lirasının üzerinde bir ücreti olacaktır. Aynı zamanda 1.000 karakterin altındaki tüm çevirilerden asgari 1.000 boşluksuz karakter ücreti talep ediyoruz. Örneğin elinizde 800 boşluksuz karakterlik bir çeviri varsa, Rusça – Türkçe çeviri fiyatı 680 Türk Lirası olacaktır.


Noter Onayı

Bir çeviri için noter onayı, yalnızca belgelerin sunulacağı kurum zorunlu tuttuğu zaman gereklidir. Diğer zamanlarda yeminli çeviri yeterli olacaktır.

Çeviriler için noter onay ücretleri, 2025 yılında bir sayfa için 1.203 Türk Lirasından başlar ve 1.638 Türk Lirasına kadar çıkar. Noter onayında yeminli çeviriden farklı olarak hem karakter başına hem de sayfa başına ücret alınır.

Yukarıda yeminli çeviri ücretini hesapladığımız nüfus kayıt örneği üzerinden gidelim. Bunun çevirisi 1.700 TL tutmuştu değil mi? Şimdi bir de noter onayının ne kadar tutabileceğine bakalım.

Bu nüfus kayıt örneği tek sayfalık bir belge ise noter onayı 2.5 x 1.400 TL üzerinden 3.500 TL tutacaktır. Ancak belgeniz 2 sayfa ve 2.500 karakterden oluşuyor olsaydı, bu sefer de her basılı yaprak için “değerli kağıt bedeli” alınacaktı. Yukarıdaki belgenin 2 sayfalık bir belge olması halinde ise notere ödeyeceğiniz ücret 4,095 TL’ye çıkacaktır.

Yani yukarıdaki nüfus kayıt örneğinin noter onayını istediğinizde toplam maliyeti şu şekilde olacaktır:

Çeviri Bedeli + Noter Onay Bedeli = Toplam Fiyat
1.700 TL + 3.500 TL = 5.200 TL


Kısacası noter harçlarının hesaplaması çeviri ücretlerinin hesaplanması kadar basit ve düz değil. Dolayısıyla uzun belgeleriniz olduğunda birlikte çalıştığımız noterden ayrıca fiyat alıyor ve size sunuyoruz. Bu ücretlerin tamamını noterler belirlediği için ne yazık ki üzerinde hiçbir etkimiz olamıyor. Yine de noter onayına ihtiyacınız varsa doğrudan notere ödeme yapma imkanını da size sunuyoruz. Bu sayede bize KDV ödemeyeceğiniz için noter ücretleri üzerinden %20 oranında bir indirim oluşuyor.


Apostille

Apostille şerhi, Türkiye’den aldığınız ve noter onaylı çevirilerin uluslararası geçerliğe sahip olması ve yurtdışından aldığınız belgelerin Türkiye’de geçerliliğe sahip olması için gereklidir.

Türkiye’de noter onaylı bir çeviri yaptırdıysanız bu belge için bir de Apostille şerhi almanız gerekir. Bunu T.C. Kaymakamlık ve Valiliklerinden alabilirsiniz. ED Tercüme olarak noter onayı yapılan çevirilerimiz için Apositlle şerhini ÜCRETSİZ şekilde sizin adınıza alıyoruz ve size zaman kazandırıyoruz.

Bundan farklı olarak yurtdışından aldığınız belgeleri burada noter onaylı şekilde tercüme ettirmek istediğinizde (doğum belgesi, evlilik belgesi gibi) o belgeyi aldığınız ülkenin yetkili makamlarından Apostille şerhi almanız gerekiyor. Apostille olmasa da noter onaylı çevirilerinizi yapıyoruz; ancak belgeyi sunacağınız T.C. resmi makamı belgenizi kabul etmeyebiliyor. Dolayısıyla Türkiye’deki bir resmi kurum sizden noter onaylı çeviri istediyse mutlaka Apostille isteyip istemediklerini de sorun. Çünkü belgeniz ile Türkiye’ye geldikten sonra Apostille almanız çok zor.

Elbette her ülke Apostille şerhi vermez; çünkü Apostille yalnızca Lahey Konferansı’na üye veya taraf devletler arasında geçerlidir. Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı ülkeler de bu taraf devletlerin dışındadır ve farklı tasdik süreçleri gerektirir.